NÅR MAN PLUDSELIG BLIVER EN MOR, DER KOMMER AGURKER I NUMSEN!

Jeg har erfaret, at en af de sværeste ting ved at være mor, altså udover konstant søvnunderskud, utallige moar’er på en dag og de løbende ekstra kilo, er at man skal forsøge at forklare komplicerede og komplekse ting på en ukompliceret og børnevenlig måde. Det er alt fra krig, ødelæggelse og generel ondskab – ting som er med til opbygge deres verdensbillede og udvikle dem til gode samfundsborgere. Men så er der også de mere uskyldige ting, men stadige lige vigtige så som; ”Mor, hvordan kommer babyen ind i maven? Og hvordan pokker kommer den så ud igen? Moar, hvorfor er fars tissemand nogen gang stor om morgene og så bliver den pludselig lille igen? Hvorfor er majs hele ned i lorten? Mor, hvorfor er de så fattige i Afrika? Og hvorfor må de andre det, når jeg ikke må?

Ens mor-faktor bliver så afgjort på, hvordan man formår at svarer på disse spørgsmål, altså uden at skræmme barnet og selvfølge, sikre sig at barnet har forstået det. Nogen gange så går det godt og man bliver helt overrasket over sin egen pædagogiske tilgang til tingene og der flyver en masse mor-point ens på ens selvværdskonto! Men andre gange, så misser man fuldstændig og ens barn tror at man kommer agurker i måsen! Ja, jeg har erfaret på egen krop, hvor vigtigt det er at sikre sig at barnet virkelig har forstået det man prøver at sige.

MENSTRUTIONSBLOD, TAMPON OG SKOLEAGURKER

En dag, så vader barnet ind på toilettet, mens jeg sidder der og er ved at skifte bundprop (læs; tampon) og hun bliver noget overrasket, og bange, over det blodige syn der møder hende. Ja, faktisk tror hun, at jeg er ved at dø! Jeg forklare hende, helt stille og roligt – eller, så stille og roligt som man nu kan, så man håndtere menstruationsblod, tampon OG tilskuere på en gang, at dette er det meste naturlige i hele verden og det er kroppens måde at fortælle på, at du er helt rask. Efter håndvask, så viser jeg barnet en tampon. Den klassiske grønne, som vi pakker ud og skiller af. Jeg fortæller, at den skal op i tissekonen og synes sgu egentligt at jeg håndtere denne her situation ret godt! Mor-point til mig – sådan! Som den pædagogiske overskudsmor jeg er lige i dette øjeblik, så spørger jeg om hun har nogle spørgsmål. Barnet virker fuldstændig uimponeret over tampon og blod, så jeg lukker samtalen og glemmer faktisk lidt at vi har haft den snak. Men, det gør min kære datter så ikke..

En uges tid senere er vi nede at handle i den lokale SuperBrugs. Men jeg står i kø, og hun sidder for enden af båndet og kigger på varer, så spotter hun nogle små skoleagurker, som muligvis minder hende om vores tidligere tampon-samtale. Hvert fald, så holder hun de små, grønne agurker op og spørger, gangske højt; ”Mor, er det dem du putter i numsen?!”. Stilhed. Prøv du at finde en passende grimasse i denne situation – det er fandeme svært! Det første der kommer ud af min mund, er noget i retningen af; ”Nej, skat. Det er ikke dem”. Hvorefter det går op for mig, at jeg implicit har erkendt, at jeg så kommer noget andet i måsen – pis! Jeg forsøger desperat at redde situationen ved at sige; ”Ej, der har du misforstået det mor sagde” med en letter skringer stemmer og hysterisk latter, mens jeg kigger rundt og kan se at samtlige mennesker i køen, inklusiv kassedamen, følger intenst med i dette lille optrin. ”Mor, du sagde altså at det var dem du kom i numsen en gang om ugen?” forsætter barnet. Jeg har på nuværende tidspunkt lyst til at bede hende om at holde kæft, men vurdere at det kun vil gøre situationen værre og virke som om jeg forsøger at skjule noget. Altså, at jeg i virkeligheden kommer agurker op i popoen og bare forsøger at skjule det!  Jeg opgiver og får i en hastig fart pakket mine vare og forlader den lokale indkøbscentral, mens alles øjne rette mod mig – eller, sådan føles det hvert fald.

Efter denne situation, så gik det op for mig, at den her mor-rolle er noget af det mest krævende nogensinde og hold nu kæft, hvor skal man bare være påpasseligt med den måde man udtrykker sig på og forklare ting!

Written by

Her hylder jeg den rigtige mor! Hendes der til tider kommer til at spise barnets fredagsslik og bortforklarer det med, at det desværre blev for gammelt. Hende der laver fejl, men lære at grine af dem! Og hende der til tider synes, at livet som mor kan være pisse hårdt! Skål for alle os!

3 comments / Add your comment below

  1. Jeg sidder her og græder næsten af grin. Der er en grund til at jeg gør mig meget mere umage med at forklare end min mand gør – og en grund til, at han er den, der oftest står i den slags situationer so du beskriver 😉

    Tak for dagens grin!

Skriv et svar